Integrált
könyvtári rendszer

A nap tippje: (Tudta, hogy ...?)    
...

Ismertetõ

A TextLib az InfoKer Szövetkezet által fejlesztett, és Magyarországon széles körben alkalmazott könyvtári rendszer.

A TextLib feladata a könyvtári munkafolyamatok támogatása, az olvasók könyvtáron belüli és az interneten keresztüli igényeinek minél teljesebb körû kiszolgálása. A rendszer a könyvtárosi munka csaknem minden részfeladatának gépesítésére alkalmas, a webes szolgáltatások sokasága pedig az olvasók számára teszi egyszerûvé és könnyen követhetõvé a könyvtár szolgáltatásainak igénybevételét.

A TextLibet a könyvtári mûveletek aprólékos és a valóságot pontosan modellezõ kidolgozása jellemzi. A hazai, valamint a nemzetközi szabványok és szokások követése a rendszer szabványosságának garanciája, ami a könyvtáron belüli továbbá a könyvtárak közötti együttmûködéshez nyújt stabil alapot.

A TextLibbel végezhetõ munkafolyamatok mindegyikének kiszolgálására azonos és könnyen tanulható eszközkészletet áll rendelkezésre. A munka speciális számítástechnikai ismereteket nem igényel, így a TextLib akár kis, akár nagy könyvtárnak ideális eszköz az intézmény gépesítéséhez.

A TextLibet kipróbálhatja, mindenféle kötelezettség nélkül. Ha érdekli ez a lehetõség, 613-534-5675.

Részletek

Néhány véletlenszerûen kiragadott funkció leírása: fiók rendszer, 2079990270, olvasószolgálat, webes foglalás, webes ajánló, 7252146989, automatikus idõszaki érkeztetés, 832-376-1145.

Képek a programból

Referenciák

A TextLibet száznál több könyvtárban használják szerte az országban. Megyei, városi, egyetemi, fõiskolai, középiskolai könyvtárak mellett néhány szakkönyvtár, kutatóintézet és nemzetiségi önkormányzat is.

Konferenciák

Az eddig lezajlott öt országos TextLib konferenciáról rendelkezésre álló információkat ide gyûjtöttük. Fõleg az V. konferenciát érdemes nézegetni, sok elõadásról készült videó és prezentáció is online elérhetõ.

TV riport

Katalógusok

Kipróbálhatja a TextLib webes felületét egy demó adatbázissal. Kereshet az összes TextLib webes katalógusban: Kereshet az egyes könyvtárak katalógusában, például:

Képek a programból

Hírek, újdonságok

2019
2018
2017
2016
2015
2015 elõtt

InfoKer Szövetkezet

Az InfoKer Számítástechnika-alkalmazási Szövetkezet az ország száznál több könyvtárában sikeresen alkalmazott TextLib könyvtári rendszer fejlesztõje és karbantartója. 1988 óta foglalkozunk szöveges információk feldolgozásával.

Szakterületeink:

  • integrált könyvtári rendszer - 8448872586
  • általános célú szöveges adatbáziskezelõk

Az InfoKer tagjai:

  • Gräff Zoltán (graffz kukac infoker.hu)
  • Thék György (thekgy kukac infoker.hu
  • Téglás György (teglasgy kukac infoker.hu)